Kafta - köttfärskebab
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
En smakrik och kryddig kebab som lagas enkelt i ugn. Servera i libabröd med krämig vitlökssås, grillade grönsaker och massor av färsk persilja – en perfekt vardagsfavorit med smak av Mellanöstern.
Ingredienser
Köttfärskebab:
|
Nötfärs eller lammfärs
|
500 g |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor, finhackad
|
2 |
|
Bladpersilja, hackad
|
50 g |
|
Ägg
|
1 |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Malen spiskummin
|
1 tsk |
|
Malen kardemumma
|
1 krm |
|
Malen kanel
|
1 krm |
|
Malen kryddnejlikor
|
1 krm |
|
Paprikapulver
|
1 krm |
|
Nymalen svartpeppar
|
1 krm |
|
Rödlökar
|
2 |
|
Tomater
|
4 |
|
Sivri gröna paprikor
|
8 |
|
Olivolja
|
2 msk |
Vitlökssås:
| 2 dl | |
|
Vitlöksklyfta, finhackad
|
1 |
|
Citron, finrivet skal
|
1 |
|
Pressad citronsaft
|
1 msk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Nymalen svartpeppar
|
1 krm |
Till servering:
|
Gemsallad
|
2 |
|---|---|
|
Libabröd
|
4 |
|
Bladpersilja
|
50 g |
Gör så här
Köttfärskebab:
Vitlökssås:
Till servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
691 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,9 g |
| Protein: | 24 % | 40,8 g |
| Fett: | 36,6 % | 28,6 g |
| Kolhydrater: | 39,4 % | 66,9 g |