Kafta - köttfärskebab
30 min
Lunch
Middag
•
&format=webp)
En smakrik och kryddig kebab som lagas enkelt i ugn. Servera i libabröd med krämig vitlökssås, grillade grönsaker och massor av färsk persilja – en perfekt vardagsfavorit med smak av Mellanöstern.
Nytt
Ingredienser
Köttfärskebab:
Nötfärs eller lammfärs
|
500 g |
---|---|
Vitlöksklyftor, finhackad
|
2 |
Bladpersilja, hackad
|
50 g |
Ägg
|
1 |
Salt
|
1 tsk |
Malen spiskummin
|
1 tsk |
Malen kardemumma
|
1 krm |
Malen kanel
|
1 krm |
Malen kryddnejlikor
|
1 krm |
Paprikapulver
|
1 krm |
Nymalen svartpeppar
|
1 krm |
Rödlökar
|
2 |
Tomater
|
4 |
Sivri gröna paprikor
|
8 |
Olivolja
|
2 msk |
Vitlökssås:
2 dl | |
Vitlöksklyfta, finhackad
|
1 |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Pressad citronsaft
|
1 msk |
Salt
|
1 krm |
Nymalen svartpeppar
|
1 krm |
Till servering:
Gemsallad
|
2 |
---|---|
Libabröd
|
4 |
Bladpersilja
|
50 g |
Gör så här
Köttfärskebab:
Vitlökssås:
Till servering:
Näringsvärden, per port
Energi:
691 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 9,9 g |
Protein: | 40,8 g |
Kolhydrater: | 66,9 g |
Fett: | 28,6 g |

