Viltfärsbiffar med rostade rotfrukter
1 tim
Huvudrätt
Middag
Varmrätt
Frysbar
•
&format=jpg)
En smakrik färsbiff med en överraskande ostgömma. Tillsammans med klassiska tillbehör blir denna rätt en succé.
Ingredienser
Rotfrukter:
Blandade rotfrukter t ex morot, palsternacka och potatis
|
1 kg |
---|---|
Olivolja
|
1 msk |
Torkad timjan
|
1 tsk |
Flingsalt
|
1 tsk |
Biffar:
Gul lök
|
½ |
---|---|
2 msk | |
Boxholms® Gräddost
|
100 g |
Viltfärs
|
300 g |
Fläskfärs
|
200 g |
½ dl | |
Krossade enbär
|
4 |
Ägg
|
1 |
Dijonsenap
|
1 msk |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Brunsås:
2 msk | |
Vetemjöl
|
2 msk |
Köttbuljong
|
4 dl |
½ dl | |
Kinesisk soja
|
2 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
½ krm |
Gelé, t ex rönnbärsgelé
|
ev 1 msk |
Gelé, t ex rönnbärsgelé
|
4 msk |
---|---|
Hackad färsk persilja
|
Gör så här
Brunsås:
Näringsvärden, per port
Energi:
705 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 34 g |
Kolhydrater: | 43 g |
Fett: | 46 g |

