Viltfärsbiffar med rostade rotfrukter

1 tim Huvudrätt Middag Varmrätt
Frysbar
Viltfärsbiffar med rostade rotfrukter

En smakrik färsbiff med en överraskande ostgömma. Tillsammans med klassiska tillbehör blir denna rätt en succé.

Ingredienser

Rotfrukter:

Blandade rotfrukter t ex morot, palsternacka och potatis
1 kg
Olivolja
1 msk
Torkad timjan
1 tsk
Flingsalt
1 tsk

Biffar:

Gul lök
½
2 msk
Boxholms® Gräddost
100 g
Viltfärs
300 g
Fläskfärs
200 g
½ dl
Krossade enbär
4
Ägg
1
Dijonsenap
1 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm

Brunsås:

2 msk
Vetemjöl
2 msk
Köttbuljong
4 dl
½ dl
Kinesisk soja
2 tsk
Nymalen svartpeppar
½ krm
Gelé, t ex rönnbärsgelé
ev 1 msk
Gelé, t ex rönnbärsgelé
4 msk
Hackad färsk persilja

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Skala och skär rotfrukterna i grova bitar. Lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper och blanda med olja, timjan och salt.
  • Tillaga rotfrukterna i långpanna i övre delen av ugnen ca 35 min.
  • Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i lite av smöret. Låt svalna. Skär osten i 8 lika stora bitar.
  • Blanda alla ingredienser till biffarna utom osten. Dela färsen i 8 delar och platta ut dem tunt. Lägg en bit ost i mitten på varje bit. Vik upp färsen runt osten och forma till biffar.
  • Stek dem i smör så att de får fin färg runt om. Lägg biffarna i en ugnssäker form och tillaga i nedre delen av ugnen, under rotfrukterna, de sista 10 min.

Brunsås:

  • Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet. Tillsätt buljongen lite i taget under omrörning, koka upp och låt koka under fortsatt omrörning 3-5 min.
  • Tillsätt grädde och smaka av med soja, peppar och ev gelé. Servera biffarna med rotfrukter, brunsås och gelé.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

705 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 34 g
Kolhydrater: 43 g
Fett: 46 g
https://www.arla.se/recept/viltfarsbiffar-med-rostade-rotfrukter/