Viltfärsbiffar med rostade rotfrukter

Viltfärsbiffar med rostade rotfrukter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

1 tim

En smakrik färsbiff med en överraskande ostgömma. Tillsammans med klassiska tillbehör blir denna rätt en succé.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Rotfrukter:

  • 1 kg blandade rotfrukter t ex morot, palsternacka och potatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk flingsalt

Biffar:

Brunsås:

  • 4 msk gelé, t ex rönnbärsgelé
  • hackad färsk persilja

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär rotfrukterna i grova bitar. Lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper och blanda med olja, timjan och salt.
  2. Tillaga rotfrukterna i långpanna i övre delen av ugnen ca 35 min.
  3. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i lite av smöret. Låt svalna. Skär osten i 8 lika stora bitar.
  4. Blanda alla ingredienser till biffarna utom osten. Dela färsen i 8 delar och platta ut dem tunt. Lägg en bit ost i mitten på varje bit. Vik upp färsen runt osten och forma till biffar.
  5. Stek dem i smör så att de får fin färg runt om. Lägg biffarna i en ugnssäker form och tillaga i nedre delen av ugnen, under rotfrukterna, de sista 10 min.

Brunsås:

  1. Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet. Tillsätt buljongen lite i taget under omrörning, koka upp och låt koka under fortsatt omrörning 3-5 min.
  2. Tillsätt grädde och smaka av med soja, peppar och ev gelé. Servera biffarna med rotfrukter, brunsås och gelé.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 705 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 43 g
  • Fett: 46 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag