Viltfärsbiffar med rostade rotfrukter
1 tim
•
Arbetstid: 1 tim
Huvudrätt
Middag
Varmrätt
Frysbar
•
En smakrik färsbiff med en överraskande ostgömma. Tillsammans med klassiska tillbehör blir denna rätt en succé.
Ingredienser
Rotfrukter:
|
Blandade rotfrukter t ex morot, palsternacka och potatis
|
1 kg |
|---|---|
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Torkad timjan
|
1 tsk |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
Biffar:
|
Gul lök
|
½ |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Boxholms® Gräddost
|
100 g |
|
Viltfärs
|
300 g |
|
Fläskfärs
|
200 g |
| ½ dl | |
|
Krossade enbär
|
4 |
|
Ägg
|
1 |
|
Dijonsenap
|
1 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Brunsås:
| 2 msk | |
|
Vetemjöl
|
2 msk |
|
Köttbuljong
|
4 dl |
| ½ dl | |
|
Kinesisk soja
|
2 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
½ krm |
|
Gelé, t ex rönnbärsgelé
|
ev 1 msk |
|
Gelé, t ex rönnbärsgelé
|
4 msk |
|---|---|
|
Hackad färsk persilja
|
Gör så här
Brunsås:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
714 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,8 g |
| Protein: | 19,4 % | 34,2 g |
| Fett: | 57,9 % | 46,7 g |
| Kolhydrater: | 22,7 % | 40 g |