Viltbiff med senapsdressing

Viltbiff med senapsdressing

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

Härligt festfat med mycket smak! Köttet kan förberedas dagen innan.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 port

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 150°. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det runt om i 1 msk smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen 20 – 30 min tills innertemperaturen är 60°. Låt köttet kallna. Rör ihop resterande smör-&rapsolja, senap och gräslök. Skiva köttet tunt. Hit kan man förbereda. Lägg köttet på fat med en blandad grönsallad. Ringla senapsdressingen över köttet. Strö ev över lite gourmetsalt.

Tips:

Det går lika bra med filé av rådjur eller hjort. Viltköttet kan också bytas ut mot oxfilé.

Skriv ut

Källa: