Viltbiff med senapsdressing

Viltbiff med senapsdressing

60+ min Buffé Förrätt
Härligt festfat med mycket smak! Köttet kan förberedas dagen innan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150°.
  • Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det runt om i 1 msk smör-&rapsolja i en stor stekpanna.
  • Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen 20 – 30 min tills innertemperaturen är 60°. Låt köttet kallna.
  • Rör ihop resterande smör-&rapsolja, senap och gräslök.
  • Skiva köttet tunt. Hit kan man förbereda.
  • Lägg köttet på fat med en blandad grönsallad. Ringla senapsdressingen över köttet. Strö ev över lite gourmetsalt.
Klart!
Tips:

Det går lika bra med filé av rådjur eller hjort. Viltköttet kan också bytas ut mot oxfilé.

Ingredienser

Filé av älgkött
1 kg
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
1 dl
Dijonsenap
2 msk
Hackad färsk gräslök
½ dl