Vesuvio
1 tim 30 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
Vesuvio är en klassisk och populär pizza som brukar vara storfavoriten bland barnen! Tomatsås, mozzarella och rökt skinka. Inga konstigheter, bara gott! Vi ringlar en smakrik örtolja över den nygräddade vesuvio pizzan för extra smak till den som önskar.

Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
Pizzadeg:
Jäst
|
50 g |
---|---|
Vatten, ljummet
|
5 dl |
½ dl | |
Vetemjöl
|
12 - 13 dl |
Flingsalt
|
2 tsk |
Tomatsås:
Krossade tomater
|
1 burk |
---|---|
Olivolja
|
2 msk |
Torkad oregano
|
1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Topping:
Riven mozzarella ost
|
300 g |
---|---|
Rökt skinka
|
12- 18 skivor |
Örtolja:
Färska örter, t ex persilja och basilika
|
½ dl |
---|---|
Neutral olja
|
½ dl |
Salt
|
½ tsk |
Gör så här
Pizzadeg:
Tomatsås:
Pizza:
Doppa gärna kanterna i en dipp av créme fraiche, hackad vitlök och lite salt.
Näringsvärden, per port
Energi:
819 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 33 g |
Kolhydrater: | 96 g |
Fett: | 32 g |

