Verdesås

Verdesås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(50 st)

Såsen blir extra god om den får vila i kylen över natten.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bufféportioner

  • 4 dl Arla Köket® matyoghurt matyoghurt 8%
  • 100 g bladspenat
  • ½ kruka färsk basilika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 250 g parmaskinka i tunna skivor
  • 250 g salami i tunna skivor
  • 250 g bresaola i tunna skivor
  • 250 g mortadella i tunna skivor

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Ta bort skaften på spenaten och basilikan. Mixa eller finhacka spenat och basilika. Blanda det försiktigt med yoghurt, vitlök, salt och peppar. Låt gärna såsen stå 1 tim i kylen. Lägg upp det kallskurna på ett stort fat och servera såsen till.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag