Verdesås

20 min Buffé Tillbehör
Verdesås

Såsen blir extra god om den får vila i kylen över natten.

Ingredienser

5 dl
Bladspenat
100 g
Färsk basilika
½ kruka
Pressad vitlöksklyfta
1
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Parmaskinka i tunna skivor
250 g
Salami i tunna skivor
250 g
Bresaola i tunna skivor
250 g
Mortadella i tunna skivor
250 g

Gör så här

  • Ta bort skaften på spenaten och basilikan. Mixa eller finhacka spenat och basilika.
  • Blanda det försiktigt med yoghurt, vitlök, salt och peppar. Låt gärna såsen stå 1 tim i kylen.
  • Lägg upp det kallskurna på ett stort fat och servera såsen till.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bufféportion

Energi:

326 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bufféportion
Fiber: - 0,3 g
Protein: 21,8 % 17,5 g
Fett: 73,6 % 27,1 g
Kolhydrater: 4,6 % 3,7 g
https://www.arla.se/recept/verdesas/