Vendelas lakrits- och citronkladdkaka - Recept | Arla
Vendelas lakrits- och citronkladdkaka

Vendelas lakrits- och citronkladdkaka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(93 st)

Vinnaren i Kladdkakeracet 2010 där de klassiska smakerna lakrits och citron, förenas med smaken av choklad. En utsökt kombination som tar kladdkakan till nya höjder! Det är viktigt att lakritspulvret är av god kvalitet.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

  • 150 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • rivet skal av 1 citron
  • 4 msk lakritspulver
  • 10 citronkolor

Till servering:

  • 3 dl Arla® vispgrädde

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker och blanda med smöret. Blanda övriga ingredienser utom kolorna och rör ner det i äggblandningen. Bred ut smeten i formen. Dela citronkkolan i mindre bitar och fördela dem i smeten. Jämna till ytan över kolorna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 18-20 min. Lossa kakan från formen och låt den kallna.

Skriv ut

Källa: