Vegetarisk taco med ärtguacamole och sötsyrlig rödkål
30 min
Buffé
Huvudrätt
•
Testa att göra fredagstacon mer hållbar för både kropp och planet genom att byta ut köttfärsen mot svenskodlade baljväxter. Ta det ett extra steg och byt ut avokadon i guacamolen mot gröna svenska ärter som alltid har säsong i frysdisken. Receptet är skapat av Jessie Sommarström, Årets kock 2022.
Jessie Sommarström
Årets kock
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sötsyrlig het rödkål:
Isad silverlök:
Guacamole på gröna ärtor:
Taco:
Energi:
921 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 45 g |
Kolhydrater: | 71 g |
Fett: | 46 g |
Ingredienser
Vegetarisk färs, t ex quorn-, sojafärs eller liknande, gärna svenskodlad
|
400 g |
---|---|
2 msk | |
Taco kryddmix
|
1 påse |
Vatten
|
2 dl |
Sötsyrlig het rödkål:
Färsk röd chili
|
½ |
---|---|
Färsk koriander
|
½ kruka |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Vatten
|
2 msk |
Citroner, pressad saft
|
2 |
Strösocker
|
1 msk |
Flingsalt
|
2 tsk |
Rödkål
|
250 g |
Isad silverlök:
Silverlök
|
1 |
---|---|
Isbitar
|
Ärtguacamole:
Frysta gröna ärter
|
250 g |
---|---|
Schalottenlök
|
1 |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Röd chili
|
½ |
Färsk koriander
|
½ kruka |
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
Kallpressad rapsolja eller olivolja
|
1 msk |
1 dl | |
Salt
|
1 tsk |
Till servering:
Tortillabröd
|
8 |
---|---|
Salladsblad
|
1 kruka |
Skivad inlagd jalapeño
|
1 dl |
3 dl | |
150 g | |
Färsk koriander
|
1 kruka |