Vegetarisk moussaka med aubergine och citron
40 min

Vegetarisk moussaka med aubergine och citron

En vegetarisk variant på den klassiska rätten från Grekland. Vill du lägga till lite protein, varva ner kokta bönor eller kikärtor i formen också.
Betyg (30 st)

Mitt betyg:

Vegetarisk moussaka med aubergine och citron

En vegetarisk variant på den klassiska rätten från Grekland. Vill du lägga till lite protein, varva ner kokta bönor eller kikärtor i formen också.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i varukorgen

Antal portioner
  • 80 g blandad grönsallad
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 msk vinäger

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skär auberginerna på längden i ca ½ cm tjocka skivor. Strö över salt och låt ligga ca 10 min. Torka av och stek dem i olja på båda sidor. Skala och skiva potatisen tunt. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka oreganon. Häll ajvar relish i en kastrull och rör ner lök, vitlök och det mesta av den hackade oreganon. Koka upp och låt koka på svag värme ca 5 min. Blanda cottage cheese och citronskal. Varva aubergine, potatis, ajvar relish och cottage cheese i en smord ugnssäker form. Strö över osten och tillaga i mitten av ugnen ca 40 min. Garnera med oregano och servera med sallad blandad med olja och vinäger.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 425 kcal
  • Protein: 26 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 22 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.