Vegetarisk moussaka med aubergine och citron
40 min
Huvudrätt
Går att frysa
•
En vegetarisk variant på klassisk moussaka från Grekland. Skivor av aubergine steks krispiga i smör- & rapsolja för att sedan varvas med potatis, kryddigt sås med smak av ajvar samt en krämig röra på cottage cheese smaksatt med lök och citron. Servera en krispig grönsallad till denna vegetariska gratäng.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
425 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 26 g |
Kolhydrater: | 26 g |
Fett: | 22 g |
Ingredienser
Auberginer, ca 600 g (ca. g)
|
2 |
---|---|
Salt
|
½ tsk |
2 msk | |
Mjölig potatis
|
300 g |
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Färsk oregano
|
½ kruka |
Ajvar relish, ca 350 g
|
1 burk |
500 g | |
Citron
|
rivet skal av 1 |
2½ dl |
Blandad grönsallad, till servering
|
---|