Vegetarisk moussaka med aubergine och citron

Vegetarisk moussaka med aubergine och citron

Betyg

(52 st)

40 min

En vegetarisk variant på den klassiska rätten från Grekland. Vill du lägga till lite protein, varva ner kokta bönor eller kikärtor i formen också.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 80 g blandad grönsallad
  • ½ dl rapsolja
  • 1 msk vinäger

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skär auberginerna på längden i ca ½ cm tjocka skivor. Strö över salt och låt ligga ca 10 min. Torka av och stek dem i olja på båda sidor. Skala och skiva potatisen tunt. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka oreganon. Häll ajvar relish i en kastrull och rör ner lök, vitlök och det mesta av den hackade oreganon. Koka upp och låt koka på svag värme ca 5 min. Blanda cottage cheese och citronskal. Varva aubergine, potatis, ajvar relish och cottage cheese i en smord ugnssäker form. Strö över osten och tillaga i mitten av ugnen ca 40 min. Garnera med oregano och servera med sallad blandad med olja och vinäger.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 425 kcal
  • Protein: 26 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem