Vegetarisk moussaka med aubergine och citron

Vegetarisk moussaka med aubergine och citron

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(57 st)

40 min

En vegetarisk variant på den klassiska rätten från Grekland. Vill du lägga till lite protein, varva ner kokta bönor eller kikärtor i formen också.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 80 g blandad grönsallad
  • ½ dl rapsolja
  • 1 msk vinäger

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skär auberginerna på längden i ca ½ cm tjocka skivor. Strö över salt och låt ligga ca 10 min. Torka av och stek dem i olja på båda sidor. Skala och skiva potatisen tunt. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka oreganon. Häll ajvar relish i en kastrull och rör ner lök, vitlök och det mesta av den hackade oreganon. Koka upp och låt koka på svag värme ca 5 min. Blanda cottage cheese och citronskal. Varva aubergine, potatis, ajvar relish och cottage cheese i en smord ugnssäker form. Strö över osten och tillaga i mitten av ugnen ca 40 min. Garnera med oregano och servera med sallad blandad med olja och vinäger.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 425 kcal
  • Protein: 26 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem