Auberginegratäng

Auberginegratäng

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(351 st)

Denna auberginegratäng är en vegetarisk variant på grekisk moussaka. Enkel och sanslöst god!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut dem på hushållspapper. Strö över salt. Skala och hacka löken. Fräs mjuk i lite smör-&rapsolja i en stekpanna. Tillsätt tomater, tomatpuré och buljongtärning. Låt såsen koka ihop ca 5 min. Torka av auberginen och stek i smör-& rapsolja i en stekpanna ca 1 min per sida. Varva tomatsås och aubergine i en ugnssäker form. Häll över ostsås och ost. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Skriv ut

Källa: