Auberginegratäng

Auberginegratäng

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(360 st)

Denna auberginegratäng är en vegetarisk variant på grekisk moussaka. Enkel och sanslöst god!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut dem på hushållspapper. Strö över salt.
  3. Skala och hacka löken. Fräs mjuk i lite smör-&rapsolja i en stekpanna. Tillsätt tomater, tomatpuré och buljongtärning. Låt såsen koka ihop ca 5 min.
  4. Torka av auberginen och stek i smör-& rapsolja i en stekpanna ca 1 min per sida. Varva tomatsås och aubergine i en ugnssäker form.
  5. Häll över ostsås och ost. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag