Moussaka med muskot

Moussaka med muskot

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(18 st)

Muskot ger en mild pepprighet till den här moussakan och alla nötallergiker kan andas ut, muskotnöt är ingen nöt utan en kärna så fritt fram att laga och äta!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Köttfärssåsen:

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 stjälk blekselleri
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 tsk färsk oregano
  • 400 g nötfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 krm malen muskot
  • 1 burk krossade tomater à 400 g
  • 1 dl Arla® mjölk Färsk Standardmjölk

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Skala lök, vitlök och morötter. Hacka lök, vitlök, morot och blekselleri fint. Fräs grönsakshacket i hälften av smöret i en stor gryta ca 10 min utan att det tar färg, tillsätt oregano. Bryn färsen i omgångar med tomatpuré i smör i en stekpanna. Tillsätt färsen i grytan. Salta och peppra. Tillsätt muskot och krossade tomater, låt sjuda under lock ca 1 tim. Tillsätt mjölken och låt koka ihop ytterligare ca 10 min.

Skiva auberginen i tunna skivor och stör över salt. Låt stå ca 10 min, torka av aubergineskivorna med hushållspapper. Sätt ugnen på 175°. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Varva köttfärssås, aubergine, potatis och bechamelsås i en ugnsfast form, ca 20x 30 cm. Börja och avsluta med bechamelsås. Strö över osten. Tillaga i mitten av ugnen ca 1 tim. Toppa ev med hackad persilja.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 610 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag