Vegetarisk moussaka med aubergine och citron
40 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Frysbar
•
En vegetarisk variant på klassisk moussaka från Grekland. Skivor av aubergine steks krispiga i smör- & rapsolja för att sedan varvas med potatis, kryddigt sås med smak av ajvar samt en krämig röra på KESO® Cottage cheese smaksatt med lök och citron. Servera en krispig grönsallad till denna vegetariska gratäng.
Visa den {klassiska} variantenIngredienser
|
Auberginer, ca 600 g (ca. g)
|
2 |
|---|---|
|
Salt
|
½ tsk |
| 2 msk | |
|
Mjölig potatis
|
300 g |
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Färsk oregano
|
½ kruka |
|
Ajvar relish, ca 350 g
|
1 burk |
| 250 g | |
| 2 dl | |
|
Citron
|
rivet skal av 1 |
| 2½ dl |
|
Blandad grönsallad, till servering
|
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
407 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,2 g |
| Protein: | 19 % | 19 g |
| Fett: | 52,3 % | 24,1 g |
| Kolhydrater: | 28,7 % | 28,7 g |