Vegetarisk Jansson

1 tim 10 min
Frysbar
Vegetarisk Jansson

En krämig och god Janssons frestelse utan ansjovis, där vi ersatt fisken med syrlig syltlök. En ny klassiker på julbordet.

Visa den {klassiska} varianten

Ingredienser

Rödlök
1
50 g
Mjölig potatis
750 g
Syltlök
1 dl
Kryddpeppar
½ tsk
Lagerblad
1
Salt
1 tsk
2 dl
1 dl
Ströbröd
1 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skala och skär löken i tunna skivor eller klyftor. Fräs dem mjuka i lite smör i en stekpanna.
  • Skala potatisen och skär den i tunna strimlor. Skär syltlöken i bitar.
  • Stöt kryddpeppar och lagerblad i en mortel och blanda med salt.
  • Varva potatis, lök, syltlök, peppar, lagerblad och salt i en ugnssäker form. Häll på grädde och mjölk.
  • Strö över ströbröd och klicka på resten av smöret. Grädda i nedre delen av ugnen 45-50 min.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

440 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 31 g
https://www.arla.se/recept/vegetarisk-jansson/