Vegetarisk bouillabaisse
1 tim
•
Arbetstid: 40 min
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
En färgrik och fräsch bouillabaisse med smak av saffran, apelsin och ett stänk tabasco. En härlig soppa som är lika god varm som kall.
Ingredienser
|
Gula lökar
|
3 |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
6 |
|
Morot
|
500 g |
|
Fänkål
|
1 kg |
|
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
|
|
|
Saffran à 0,5 g
|
1½ pkt |
|
Krossade tomater
|
3 burkar |
|
Grönsaksbuljong
|
3 liter |
|
Apelsin
|
rivet skal och pressad saft av 1 |
|
Salt
|
2 tsk |
|
Sötstark senap
|
½ tsk |
| 4 dl | |
|
Stötta fänkålsfrön
|
¾ msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bufféportion
Energi:
62 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bufféportion | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,6 g |
| Protein: | 18,9 % | 2,9 g |
| Fett: | 38,2 % | 2,7 g |
| Kolhydrater: | 42,9 % | 6,6 g |