Varmrökt lax med spenat- och örtsås

Varmrökt lax med spenat- och örtsås

30 min
Huvudrätt
Enkelt och snabbt recept på läcker lax med underbar sås som smakar av spenat och basilika.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/varmrokt-lax-med-spenat--och-ortsas/

Gör så här

  • Tvätta och koka potatisen i saltat vatten.
  • Sätt ugnen på 150° eller 135° varmluft.
  • Lägg laxen i en ugnssäker form och värm den i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Finhacka spenat- och basilikablad och rör ihop med gräddfilen. Smaksätt med vitlök, salt och peppar.
  • Servera sås och färskpotatis till laxen.
Klart!
Energi:

395 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 32 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 17 g

Ingredienser

Varmrökt lax
500 g
Sås:
Färsk spenat
65 g
Färsk basilika
½ kruka
2 dl
Pressad vitlöksklyfta
½
Salt
2 krm
Svartpeppar
½ krm
Färskpotatis
750 g