Varmrökt lax med spenat- och örtsås

Varmrökt lax med spenat- och örtsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(87 st)

Enkelt och snabbt recept på läcker lax med underbar sås som smakar av spenat och basilika.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g varmrökt lax

Sås:

  • 65 g färsk spenat
  • ½ krukor färsk basilika
  • 2 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • ½ pressad vitlöksklyftor
  • 2 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 750 g färskpotatis

Gör så här:

Gör så här:

Tvätta och koka potatisen i saltat vatten. Sätt ugnen på 150°. Lägg laxen i en ugnssäker form och värm den i mitten av ugnen ca 15 min. Finhacka spenat- och basilikablad och rör ihop med gräddfilen. Smaksätt med vitlök, salt och peppar. Servera sås och färskpotatis till laxen.

Näringsvärden, per port inkl potatis

  • Energi: 395 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem