Varma mackor med lax

Varma mackor med lax

Varma mackor är gott att festa på till fredagsmyset eller som lyxigt mellanmål. Dessa mackor med lax doppas i äggstanning och steks vackert gyllenbruna.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/varma-laxmackor/

Gör så här

  • Ta bort skinn och ben från laxen. Dela den i mindre bitar och blanda med crème fraiche. Skala och skiva löken tunt.
  • Lägg ihop bröden med lök, spenat och laxröran emellan och tryck ihop lätt.
  • Vispa upp ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke. Vänd mackorna i äggvispet. Stek dem i smör 2-3 min på varje sida. Dela bröden i trekanter.
Klart!
Energi:

235 kcal

Protein: 16 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 12 g

Ingredienser

Varmrökt lax
150 g
½ dl
Liten rödlök
1
Formbröd
4
Babyspenat
20 g
Ägg
2
1 dl
Salt
2 krm
Peppar
1 krm