Varm rostbiff med tomatsalsa och balsamicoreduktion
1 tim 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•

Lågtemperaturstekt kött blir fantastiskt mört och saftigt. Den smakrika såsen, balsamicoreduktionen, är lätt att göra och blir säkert allas favorit!
Ingredienser
Färsk rostbiff
|
1 kg |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Tomatsalsa:
Medelstora tomater
|
5 |
---|---|
Purjolök
|
½ |
Moget päron
|
1 |
Pressad citronsaft
|
2 tsk |
Salt
|
2 krm |
Svartpeppar
|
1 krm |
Balsamicoreduktion:
Balsamvinäger
|
1½ dl |
---|---|
Farinsocker
|
¾ dl |
Vatten
|
2 msk |
40 g |
Gör så här
Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör
Energi:
465 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 40 g |
Kolhydrater: | 40 g |
Fett: | 16 g |

