Varm rostbiff med tomatsalsa och balsamicoreduktion
1 tim 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
Lågtemperaturstekt kött blir fantastiskt mört och saftigt. Den smakrika såsen, balsamicoreduktionen, är lätt att göra och blir säkert allas favorit!
Ingredienser
|
Färsk rostbiff
|
1 kg |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Tomatsalsa:
|
Medelstora tomater
|
5 |
|---|---|
|
Purjolök
|
½ |
|
Moget päron
|
1 |
|
Pressad citronsaft
|
2 tsk |
|
Salt
|
2 krm |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Balsamicoreduktion:
|
Balsamvinäger
|
1½ dl |
|---|---|
|
Farinsocker
|
¾ dl |
|
Vatten
|
2 msk |
| 40 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
335 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,9 g |
| Protein: | 46,9 % | 38,7 g |
| Fett: | 28,8 % | 10,9 g |
| Kolhydrater: | 24,3 % | 20 g |