Varm kronärtskocksdipp
35 min
Brunch
Buffé
Förrätt
Tillbehör
•
Denna varma kronärtskocksdipp passar utmärkt att servera till såväl smörstekt baguette som till grönsaksstavar. Marinerade kronärtskockor blandas med färsk basilika, parmesan, crème fraiche, tabasco och chili flakes. Denna röra toppas med riven lagrad ost för att sedan gratineras. Mums så gott!
Ingredienser
|
Marinerade kronärtskockshjärtan
|
1 burk à ca 300 g |
|---|---|
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Falbygdens® Pecorino romano
|
50 g |
| 2 dl | |
|
Tabasco
|
2 tsk |
|
Chili flakes
|
½ tsk |
| 150 g | |
|
Salt
|
Till servering:
|
Liten baguette
|
1 |
|---|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
633 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,3 g |
| Protein: | 14,1 % | 22 g |
| Fett: | 48,5 % | 34,7 g |
| Kolhydrater: | 37,4 % | 58,2 g |
Video
Kronärtskocksdipp - Focaccia-stafett med Manfred och Kristian
I denna video ska Camilla Hamid förklara hur man bakar en focaccia för Manfred och Kristian. De ska också göra en varm kronärtskocks dipp som passar perfekt att dipp sin focaccia i.