Varm gubbröra
15 min
•
Arbetstid: 15 min
Förrätt
Tillbehör
•
Gubbröra med potatis och ansjovis är en absolut favorit på det svenska smörgåsbordet. Njut av gubbröran, fortfarande ljummen, på ett gott knäckebröd.
Ingredienser
|
Hårdkokta ägg
|
4 |
|---|---|
|
Kokta potatisar
|
2 |
|
Ansjovisfilé
|
125 g |
|
Gul lök
|
1 |
| 1 msk | |
| ½ dl | |
|
Hackad färsk gräslök
|
½ dl |
|
Hackad färsk dill
|
½ dl |
|
Svartpeppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Servera ljummen till knäckebröd eller på rågbröd.
Näringsvärden, per port
Energi:
235 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,2 g |
| Protein: | 19,9 % | 11,5 g |
| Fett: | 61,4 % | 16,3 g |
| Kolhydrater: | 18,7 % | 10,8 g |