Varm gubbröra

15 min
Arbetstid: 15 min
Förrätt Tillbehör
Varm gubbröra

Gubbröra med potatis och ansjovis är en absolut favorit på det svenska smörgåsbordet. Njut av gubbröran, fortfarande ljummen, på ett gott knäckebröd.

Ingredienser

Hårdkokta ägg
4
Kokta potatisar
2
Ansjovisfilé
125 g
Gul lök
1
1 msk
½ dl
Hackad färsk gräslök
½ dl
Hackad färsk dill
½ dl
Svartpeppar

Gör så här

  • Skala och skär ägg och potatis i små bitar. Låt ansjovisen rinna av men spara 1 msk av spadet. Hacka filéerna.
  • Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en stekpanna. Tillsätt ansjovisspadet, crème fraiche och örter. Låt koka 1-2 min.
  • Blanda med ägg, potatis och ansjovis. Smaka av med svartpeppar.
Markera receptet som tillagat

Servera ljummen till knäckebröd eller på rågbröd.

Näringsvärden, per port

Energi:

235 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,2 g
Protein: 19,9 % 11,5 g
Fett: 61,4 % 16,3 g
Kolhydrater: 18,7 % 10,8 g
https://www.arla.se/recept/varm-gubbrora/