Värdshusknäcke med potatiscrème, syrad rödlök och löjrom

Värdshusknäcke med potatiscrème, syrad rödlök och löjrom

Betyg

(1 st)

Fredrik frestar med festligt tilltugg på rustikt knäckebröd. En härlig kombination av svenska smaker får inleda aftonens supé.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 rödlök
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 125 g ansjovisfilé
  • 50 g löjrom
  • färsk dill till garnering

Gör så här:

Gör så här:

Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 20 min. Häll av vattnet och pressa potatisen genom en purépress. Blanda med gräddfil, äggula och ost. Smaka av med salt och rör till en slät crème. Skala och finhacka löken. Rör ut sockret i vinägern så att det smälter. Blanda med löken och låt det dra någon timme. Dela knäckebrödet i bitar. Bred potatiscrèmen på brödbitarna, lägg på lök, avrunnen ansjovis i bitar och löjrom. Garnera med dill.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 275 kcal
  • Protein: 13 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem