Värdshusknäcke med potatiskräm, syrad rödlök och löjrom

1 tim Förrätt
Värdshusknäcke med potatiskräm, syrad rödlök och löjrom

Fredrik frestar med festligt tilltugg på rustikt knäckebröd. En härlig kombination av svenska smaker får inleda aftonens supé.

  • Arla
  • Recept & mat
  • Värdshusknäcke med potatiskräm, syrad rödlök och löjrom

Ingredienser

Rund knäckebrödskaka
1
Mjöliga potatisar
3
1½ dl
Äggula
1
1½ dl
Salt
Rödlök
1
Rödvinsvinäger
1 msk
Strösocker
1 msk
Ansjovisfilé
125 g
Löjrom
50 g
Färsk dill till garnering

Gör så här

  • Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 20 min. Häll av vattnet och pressa potatisen genom en purépress.
  • Blanda med gräddfil, äggula och ost. Smaka av med salt och rör till en slät kräm.
  • Skala och finhacka löken. Rör ut sockret i vinägern så att det smälter. Blanda med löken och låt det dra någon timme.
  • Dela knäckebrödet i bitar. Bred potatiskrämen på brödbitarna, lägg på lök, avrunnen ansjovis i bitar och löjrom. Garnera med dill.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

275 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 13 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 11 g
https://www.arla.se/recept/vardshusknacke-med-potatiscreme-syrad-rodlok-och-lojrom/