Värdshusknäcke med potatiskräm, syrad rödlök och löjrom
1 tim
Förrätt
Tillbehör
•
Fredrik frestar med festligt tilltugg på rustikt knäckebröd. En härlig kombination av svenska smaker får inleda aftonens supé.
Ingredienser
|
Rund knäckebrödskaka
|
1 |
|---|---|
|
Mjöliga potatisar
|
3 |
| 1½ dl | |
|
Äggula
|
1 |
| 1½ dl | |
|
Salt
|
|
Rödlök
|
1 |
|---|---|
|
Rödvinsvinäger
|
1 msk |
|
Strösocker
|
1 msk |
|
Ansjovisfilé
|
125 g |
|---|---|
|
Löjrom
|
50 g |
|
Färsk dill till garnering
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
377 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6 g |
| Protein: | 17,7 % | 16,4 g |
| Fett: | 36,6 % | 15,6 g |
| Kolhydrater: | 45,7 % | 42,4 g |