Vaniljglass med kvarg

3 tim 20 min
Arbetstid: 20 min
Dessert
Vaniljglass med kvarg

Gör egen vaniljglass med kvarg och lägg mellan tunna kex till en mumsig sandwich. Perfekt till kalaset!

Ingredienser

Äggulor
2
Akaciahonung
½ dl
1½ dl
250 g
Blandade färska bär t ex jordgubbar
½ liter
Strösocker
½ dl
Tunna Kex eller Kakor

Gör så här

  • Vispa äggulor och honung pösigt. Vispa grädden till ett fast skum. Blanda äggsmet, vispgrädde och kvarg.
  • Häll smeten i en form och frys minst 3 tim eller kör den i en glassmaskin.
  • Skär jordgubbarna i bitar. Strö över sockret och låt stå tills sockret har smält. Rör om försiktigt.
  • Servera glassen med rårörda bär mellan tunna kakor som en liten sandwich.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

371 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,1 g
Protein: 8 % 7,3 g
Fett: 49,5 % 20,8 g
Kolhydrater: 42,5 % 38,8 g
https://www.arla.se/recept/vaniljglass-med-kvarg/