Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Valnötsscones
Valnötsscones
30 min
Mellanmål
Frukost
Efterrätt
•
Kommentarer
Mild yoghurt, honung och valnötskärnor ger saftiga och väldoftande scones.
Andra liknande recept
30 min
Scones
(122)
60+ min
Clotted cream
(244)
Budget
30 min
Glutenfria scones
(10)
Engelska scones
(141)
30 min
Snabba ostscones med gräddfil
(14)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 250°.
Blanda mjöl, bakpulver, valnötter och salt. Finfördela smöret i blandningen och rör ner yoghurt. Arbeta ihop till en jämn deg.
Dela degen i 2 delar. Platta ut dem med mjölad hand till runda kakor.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skåra dem med kniv i 4 delar.
Grädda i mitten av ugnen 12–15 min.
Låt svalna och servera med smör, ost och marmelad.
Klart!
Ingredienser
Vetemjöl
3 dl
Grahamsmjöl
1 dl
Bakpulver
2 tsk
Halverade valnötter
1½ dl
Salt
½ tsk
Svenskt Smör från Arla®
50 g
Arla® mild yoghurt honung
1½ dl
Andra liknande recept
30 min
Scones
(122)
60+ min
Clotted cream
(244)
Budget
30 min
Glutenfria scones
(10)
Engelska scones
(141)
30 min
Snabba ostscones med gräddfil
(14)
10 min
Vispad grädde med crème fraiche
(26)
Budget
30 min
Engelska miniscones
(400)
30 min
Frukostscones med cottage cheese
(121)
25 min
Majsscones
(137)
30 min
Saffransscones med färskost och blåbärssylt
(24)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum