Valnötsscones

Valnötsscones

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(28 st)

Mild yoghurt honung och valnötskärnor ger saftiga och väldoftande scones.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 8 st

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ dl halverade valnötter
  • ½ tsk salt
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1½ dl Arla® mild yoghurt honung

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, bakpulver, valnötter och salt. Finfördela smöret i blandningen och rör ner yoghurt. Arbeta ihop till en jämn deg. Dela degen i 2 delar och platta ut dem till tunna, runda kakor med mjölad hand på en plåt med bakplåtspapper. Skåra dem med kniv i 4 delar. Grädda i mitten av ugnen 12–15 min. Låt svalna och dela dem.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag