Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Frukostscones med cottage cheese
Frukostscones med cottage cheese
30 min
Frukost
Går att frysa
•
Kommentarer
Nyttiga scones gör morgonen härlig och fiberrik.
Andra liknande recept
30 min
Scones
(430)
30 min
Saffransscones med färskost och blåbärssylt
(32)
Budget
30 min
Glutenfria scones
(27)
1 tim 30 min
Clotted cream
(247)
20 min
Små saffransscones
(5)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
Blanda vetemjöl, linfrö, havrekli, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i små bitar och finfördela det i mjölblandningen.
Tillsätt cottage cheese. Arbeta snabbt ihop till en jämn deg.
Dela degen i 4 bitar och forma till runda platta bullar.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
Klart!
Ingredienser
Vetemjöl
3 dl
Krossade linfrön
1 msk
Havrekli
1 msk
Bakpulver
2 tsk
Salt
1 krm
Svenskt Smör från Arla®
50 g
KESO® Cottage cheese
250 g
Andra liknande recept
30 min
Scones
(430)
30 min
Saffransscones med färskost och blåbärssylt
(32)
Budget
30 min
Glutenfria scones
(27)
1 tim 30 min
Clotted cream
(247)
20 min
Små saffransscones
(5)
Engelska scones
(173)
10 min
Vispad grädde med crème fraiche
(26)
30 min
Snabba ostscones med gräddfil
(22)
Budget
30 min
Engelska miniscones
(410)
25 min
Majsscones
(140)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arla webbshop
Konsumentforum