Valnötskyckling med avokadosås

Valnötskyckling med avokadosås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(89 st)

Överraska med en sommargrön avokadosås till den festliga valnötskycklingen.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Avokadosås:

  • 1 avokado
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 dl vatten
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 2 msk kycklingfond

Gör så här

Gör så här

Vik ut filéerna. Salta och peppra runt om. Bred smör på filéerna och strö över nötter och citronskal. Vik ihop dem och fäst med tandpetare. Stek kycklingen runt om i smör i en stekpanna, ca 12 min. Kärna ur, skala och mixa avokadon med citronsaft och vatten. Koka upp grädde och kycklingfond i en kastrull. Ta av från plattan och vispa ner avokadopurén strax innan servering.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 525 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 42 g

Skriv ut

Källa: