Valnötsbröd

Valnötsbröd

Betyg

(94 st)

Valnötsbröd med kvarg i degen som ger extra protein och gör brödet saftigare. Brödet har en lätt syrlig smak och trevligt tuggmotstånd.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt salt, smör, kvarg, honung och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig, ca 10 min. Låt jäsa ca 45 min. Sätt ugnen på 200°. Rosta valnötterna på en plåt i övre delen av ugnen ca 10 min. Platta ut degen på mjölad bänk. Strö över hälften av nötterna. Vik degen på mitten och strö över resten. Vik på mitten och forma ett runt bröd. Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper ca 30 min. Mjöla och snitta brödet. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt brödet svalna på galler.

Näringsvärden, per per recept

  • Energi: 2085 kcal
  • Protein: 62 g
  • Kolhydrater: 251 g
  • Fett: 87 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem