Vallmofrömuffins - Recept | Arla
Vallmofrömuffins

Vallmofrömuffins

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Citron och vallmofrö ger smak och lite knaprighet till de här lättbakade muffinsen. Genom att koka upp frön med mjölk blir de små bakverken saftigare och får mer smak.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Smörj och bröa en muffinsplåt med ca ⅓ av vallmofröna.
  2. Koka upp mjölken med resten av vallmofröna. Vispa smör och socker riktigt luftigt. Rör i äggen.
  3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det med vallmomjölk samt skal och saft av citron till en slät smet.
  4. Fördela smeten i formarna. Baka i mitten av ugnen 8-10 min. Låt svalna.

Tips:

Toppa muffinsen med kesella vanilj och ett hallon till fina sommarbakelser.


Näringsvärden, per styck

  • Energi: 225 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 18 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa: