Vallmofrömuffins

Vallmofrömuffins

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Citron och vallmofrö ger smak och lite knaprighet till de här lättbakade muffinsen. Genom att koka upp frön med mjölk blir de små bakverken saftigare och får mer smak.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Smörj och bröa en muffinsplåt med ca ⅓ av vallmofröna.
  2. Koka upp mjölken med resten av vallmofröna. Vispa smör och socker riktigt luftigt. Rör i äggen.
  3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det med vallmomjölk samt skal och saft av citron till en slät smet.
  4. Fördela smeten i formarna. Baka i mitten av ugnen 8-10 min. Låt svalna.

Tips:

Toppa muffinsen med kesella vanilj och ett hallon till fina sommarbakelser.


Näringsvärden, per styck

  • Energi: 225 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 18 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag