Våfflor med vispad kardemummakräm

Våfflor med vispad kardemummakräm

Betyg

(6 st)

Superlyxigt mellanmål eller till brunch. Nygräddade frasiga våfflor med kardemummakräm gjord på crème fraîche ihop med rårörda jordgubbar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Vispad kardemummakräm:

Rårörda jordgubbar:

  • 225 g jordgubbar
  • 1 dl florsocker

Gör så här:

Gör så här:

Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda mjöl, bakpulver och socker. Vispa ner mjölblandningen i mjölksmeten till en slät smet. Tillsätt nästan allt smör och vatten. Värm ett våffeljärn och pensla med resten av smöret. Grädda våfflorna gyllenbruna. Vispa crème fraiche fluffig, tillsätt kardemumma och socker. Rör jordgubbarna med florsocker tills florsockret har löst upp sig. Servera vispad kardemummakräm till våfflorna med rårörda jordgubbar.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 720 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 76 g
  • Fett: 42 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem