Våfflor med vispad kardemummakräm

Våfflor med vispad kardemummakräm

30 min Efterrätt
Superlyxigt mellanmål eller brunch. Nygräddade frasiga våfflor med kardemummakräm gjord på crème fraîche. Servera ihop med rårörda jordgubbar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Smält smöret och låt svalna.
  • Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda mjöl, bakpulver och socker. Vispa ner mjölblandningen i mjölksmeten till en slät smet. Tillsätt nästan allt smör och vatten.
  • Värm ett våffeljärn och pensla med resten av smöret. Grädda våfflorna gyllenbruna.
  • Vispa crème fraiche fluffig tillsammans med kardemumma och socker.
  • Rör jordgubbarna med florsockret tills sockret har löst sig.
  • Servera våfflorna med kardemummakrämen de rårörda jordgubbarna.
Klart!
Energi:

720 kcal

Protein: 10 g
Kolhydrater: 76 g
Fett: 42 g

Ingredienser

100 g
2½ dl
Ägg
2
Vetemjöl
4 dl
Bakpulver
2 tsk
Strösocker
1 msk
Mineralvatten
2 dl
Vispad kardemummakräm:
2 dl
Stötta kardemummakärnor
½ tsk
Florsocker
½ dl
Rårörda jordgubbar:
Jordgubbar
225 g
Florsocker
1 dl