Våfflor med vispad kardemummakräm
30 min
Brunch
•
Superlyxigt mellanmål eller brunch. Nygräddade frasiga våfflor med kardemummakräm gjord på crème fraîche. Servera ihop med rårörda jordgubbar.
Ingredienser
| 100 g | |
| 2½ dl | |
|
Ägg
|
2 |
|
Vetemjöl
|
4 dl |
|
Bakpulver
|
2 tsk |
|
Strösocker
|
1 msk |
|
Mineralvatten
|
2 dl |
Vispad kardemummakräm:
| 2 dl | |
|
Stötta kardemummakärnor
|
½ tsk |
|
Florsocker
|
½ dl |
Rårörda jordgubbar:
|
Jordgubbar
|
225 g |
|---|---|
|
Florsocker
|
1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
747 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,4 g |
| Protein: | 6,6 % | 12,2 g |
| Fett: | 50,3 % | 42,5 g |
| Kolhydrater: | 43,1 % | 79,2 g |