Våfflor med skinka och ost

Våfflor med skinka och ost

20 min
Huvudrätt Förrätt Mellanmål
Våfflor med skinka och ost är enkla att tillaga och oemotståndligt goda. Servera dem gärna som en liten fin förrätt toppade med färska örter eller till lunch med en fräsch sallad. Våfflor med skinka och ost mättar bra blir lätt en favorit när det vankas våfflor.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vafflor-med-svecia-och-lufttorkad-skinka/

Gör så här

  • Smält smöret.
  • Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölk och smör. Vispa till en jämn smet.
  • Blanda ost och kvarg. Smaka av med salt och peppar.
  • Grädda våfflorna i smort våffeljärn. Lägg dem på galler så de håller sig frasiga.
  • Toppa våfflorna med ostkräm, skinka, halverade tomater och basilikablad.
Klart!

Lägg inte varma våfflor på varandra utan låt våfflorna svalna på ett galler, så håller de sig frasiga.

Energi:

400 kcal

Protein: 22 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 24 g

Ingredienser

50 g
Vetemjöl
1¾ dl
Bakpulver
1 tsk
2¼ dl
Tillbehör:
2 dl
1 dl
Salt och svartpeppar
Lufttorkad skinka
8 skivor
Cocktailtomater
Färsk basilika