Mjölkchokladcheesecake

Våfflor med saffran och apelsin
Grädda gyllengula våfflor och servera med färgglada bär eller fruktsallad. En klick grädde på toppen är underbart gott!
Ingredienser
Antal portioner
-
100 g Arla® Svenskt Smör
- 3½ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 pkt saffran à 0,5 g
- 2 msk strösocker
- rivet skal och saft av 1 apelsin
-
4½ dl Arla® mjölk
Tillbehör:
-
2 dl Arla Köket® vispgrädde
- 250 g bär t ex hallon eller jordgubbar
Gör så här
Gör så här
Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver, saffran, socker och apelsinskal. Vispa i mjölk och smör till en slät smet. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen första gången med lite smör. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna. Vispa grädden. Servera våfflorna direkt med grädde och bär.
Näringsvärden, per styck
- Energi: 320 kcal
- Protein: 5 g
- Kolhydrater: 25 g
- Fett: 22 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 2009