Saffransvåfflor med apelsin

Saffransvåfflor med apelsin

20 min Mellanmål Efterrätt
Grädda gyllengula saffransvåfflor och servera med färgglada bär eller fruktsallad. En klick grädde på toppen är underbart gott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Blanda mjöl, bakpulver, saffran, socker och apelsinskal. Vispa i mjölk och smör till en slät smet.
  • Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen första gången med lite smör.
  • Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna.
  • Vispa grädden.
  • Servera våfflorna direkt med grädde och bär.
Klart!
Energi:

320 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 22 g

Ingredienser

100 g
Vetemjöl
3½ dl
Bakpulver
2 tsk
Saffran à 0,5 g
1 pkt
Strösocker
2 msk
Apelsin
rivet skal och saft av 1
4½ dl
Tillbehör:
2 dl
Bär t ex hallon eller jordgubbar
250 g