Franska våfflor

Franska våfflor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(14 st)

40 min

De här härligt krispiga kakorna med mjuk smörkräm kallas också för Pariservåfflor. Prova att stansa ut kakdegen med olika pepparkaksformar för snygg variation på kakfatet!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Blanda mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila minst en tim i kyl. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut degen tunt gärna med en kruskavel på sockrat bakbord. Ta ut 22 kakor med ett ovalt eller runt mått ca 6 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen 6-7 min. Låt kakorna svalna. Rör smör och florsocker poröst, rör ner äggulan och vaniljsockret. Fördela fyllningen tunt på hälften av kakorna och lägg ihop dem två och två.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 205 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem