Franska våfflor

Franska våfflor

Betyg

(13 st)

40 min

De här härligt krispiga kakorna med mjuk smörkräm kallas också för Pariservåfflor. Prova att stansa ut kakdegen med olika pepparkaksformar för snygg variation på kakfatet!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Blanda mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila minst en tim i kyl. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut degen tunt gärna med en kruskavel på sockrat bakbord. Ta ut 22 kakor med ett ovalt eller runt mått ca 6 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen 6-7 min. Låt kakorna svalna. Rör smör och florsocker poröst, rör ner äggulan och vaniljsockret. Fördela fyllningen tunt på hälften av kakorna och lägg ihop dem två och två.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 205 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem