Saffransvåfflor med apelsin

20 min Efterrätt Mellanmål
Saffransvåfflor med apelsin

Grädda gyllengula saffransvåfflor och servera med färgglada bär eller fruktsallad. En klick grädde på toppen är underbart gott!

Ingredienser

100 g
Vetemjöl
3½ dl
Bakpulver
2 tsk
Saffran à 0,5 g
1 pkt
Strösocker
2 msk
Apelsin
rivet skal och saft av 1
4½ dl

Tillbehör:

2 dl
Bär t ex hallon eller jordgubbar
250 g

Gör så här

  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Blanda mjöl, bakpulver, saffran, socker och apelsinskal. Vispa i mjölk och smör till en slät smet.
  • Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen första gången med lite smör.
  • Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna.
  • Vispa grädden.
  • Servera våfflorna direkt med grädde och bär.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

320 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 22 g
https://www.arla.se/recept/vafflor-med-saffran-och-apelsin/