Våfflor med passionsfruktssirap

Våfflor med passionsfruktssirap

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(11 st)

Klassiska våfflor med en doft av vanilj i smeten blir underbart gott. Servera dessa våfflor med en klick vaniljsmakande smetana och sötsyrlig sirap.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 passionsfrukter
  • 1 dl ljus sirap

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Bryn smöret till våffelsmeten i en kastrull. Dra kastrullen från plattan och tillsätt hälften av mjölken. Rör i mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Tillsätt resten av mjölken och rör till en slät smet. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen första gången med lite smör. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna. Pensla ev med smör mellan gräddningarna. Dela passionsfrukterna och skrapa ur kärnorna i en bunke. Blanda ner sirapen. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Vispa smetana lätt tillsammans med vaniljfrön och socker.Servera våfflorna med passionsfruktsirap och vaniljkräm.

Tips:

Vaniljstången kan även bytas ut mot 0,5 krm vaniljpulver.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 3440 kcal
  • Protein: 46 g
  • Kolhydrater: 357 g
  • Fett: 199 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag