Våfflor med ost och rosmarin

20 min Buffé Förrätt Huvudrätt Lunch Mellanmål Tillbehör
Våfflor med ost och rosmarin

Annorlunda våfflor på dinkelmjöl med ost och rosmarin i våffelsmeten. Jättegod till soppa eller sallad istället för bröd.

Ingredienser

100 g
Dinkelmjöl
3 dl
Dinkelmjöl, fullkorn
1 dl
2 dl
Hackad färsk rosmarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Bakpulver
1 tsk
4½ dl
Ägg
2

Fyllning:

2 dl
Hackad färsk rosmarin
2 msk
Rädisor
1 knippe

Gör så här

  • Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, ost, rosmarin, salt och bakpulver. Vispa i mjölk, ägg och smör till en slät smet.
  • Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen första gången med lite smör. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna.
  • Blanda crème fraiche med rosmarin.
  • Servera våfflorna direkt med crème fraiche och rädisor.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

367 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 2,9 g
Protein: 11,5 % 10,4 g
Fett: 61,2 % 25,4 g
Kolhydrater: 27,3 % 24,7 g
https://www.arla.se/recept/vafflor-med-ost-och-rosmarin/