Våfflor med matjessill
30 min
Brunch
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Denna våffla är perfekt att bjuda på vid såväl påsk som midsommar. Servera den som en liten pizza eller som snittar. Det brynta smöret lyfter smaken ytterligare.
Ingredienser
| 100 g | |
|
Vetemjöl
|
3½ dl |
|
Bakpulver
|
2 tsk |
| 4 dl |
Tillbehör:
| 25 g | |
|
Kokta ägg
|
2 |
|
Matjessillfiléer
|
200 g |
|
Finskuren färsk gräslök
|
2 msk |
|
Finhackad rödlök
|
2 msk |
| 1 dl | |
|
Skivade rädisor
|
2 |
|
Smörgåskrasse
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
700 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2 g |
| Protein: | 11,7 % | 20,2 g |
| Fett: | 58,6 % | 46,4 g |
| Kolhydrater: | 29,7 % | 51,1 g |