Våfflor med lök- och ostfräs

Våfflor med lök- och ostfräs

Betyg

(6 st)

Våfflor på dinkelmjöl som är både goda och matiga. Toppa med fräst lök och tomater som blandats med krämig ost.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 st

Tillbehör:

  • 150 g Apetina® vitost herbes de Provence
  • 1 rödlök
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 150 g körsbärstomater

Gör så här:

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa i mjölk, kvarg, smör och ägg till en slät smet. Låt smeten stå och svälla en stund och gör under tiden i ordning tillbehöret. Skala den röda och gula löken. Skär lökarna i klyftor eller bitar. Dela tomaterna i halvor. Häll av marinaden från osten men spara 1 msk. Fräs lökarna i marinaden ca 5 min. Vänd ner tomaterna och osten mot slutet. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör innan första våfflan gräddas. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna. Servera dem genast med lök- och ostfräset.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem