Våfflor med lök- och ostfräs

Våfflor med lök- och ostfräs

30 min Huvudrätt
Våfflor på dinkelmjöl som är både goda och matiga. Toppa med fräst lök och tomater som blandats med krämig ost.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa i mjölk, kvarg, smör och ägg till en slät smet.
  • Låt smeten stå och svälla en stund och gör under tiden i ordning tillbehöret.
  • Skala den röda och gula löken. Skär lökarna i klyftor eller bitar. Dela tomaterna i halvor.
  • Häll av spara marinaden från osten.
  • Fräs lökarna i ca 1 msk av marinaden 4-5 min. Vänd ner tomaterna och osten mot slutet.
  • Hetta upp våffeljärnet.
  • Pensla med lite smör innan första våfflan gräddas. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna.
  • Servera dem genast med lök- och ostfräset.
Klart!

Ingredienser

25 g
Siktat dinkelmjöl
4 dl
Bakpulver
2 tsk
Salt
1 tsk
2 dl
250 g
Ägg
4
Tillbehör:
150 g
Rödlök
1
Gul lök
1
Purjolök
1
Körsbärstomater
150 g