Våfflor med lök- och ostfräs

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Våfflor med lök- och ostfräs

Våfflor på dinkelmjöl som är både goda och matiga. Toppa med fräst lök och tomater som blandats med krämig ost.

Ingredienser

25 g
Siktat dinkelmjöl
4 dl
Bakpulver
2 tsk
Salt
1 tsk
2 dl
250 g
Ägg
4

Tillbehör:

150 g
Rödlök
1
Gul lök
1
Purjolök
1
Körsbärstomater
150 g

Gör så här

  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa i mjölk, kvarg, smör och ägg till en slät smet.
  • Låt smeten stå och svälla en stund och gör under tiden i ordning tillbehöret.
  • Skala den röda och gula löken. Skär lökarna i tunna klyftor. Halvera tomaterna.
  • Häll av osten, men spara marinaden.
  • Fräs lökarna i ca 1 msk av marinaden 4-5 min. Vänd ner tomaterna och osten mot slutet.
  • Hetta upp våffeljärnet.
  • Pensla med lite smör innan första våfflan gräddas. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna.
  • Servera nygräddade våfflor med lök- och ostfräset.
Klart!
https://www.arla.se/recept/vafflor-med-lok--och-ostfras/