Våfflor med getostcrème och honung

Våfflor med getostcrème och honung

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(7 st)

Våfflor på dinkelmjöl som är extra goda tillsammans med smakerna getost, honung och rosmarin. Passar även utmärkt att servera till brunch, förrätt eller vickning

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 st

Getostkräm:

  • 4 tsk flytande honung

Gör så här:

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa i mjölk, smör och ägg till en slät smet. Låt smeten stå och svälla en stund. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör innan första våfflan gräddas. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna. Mosa osten och blanda med crème fraiche, rosmarin och salt. Servera våfflorna med getostkrämen och ringla över honung.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 345 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem