Våfflor med getostcrème och honung
45 min
Brunch
Förrätt
•
Våfflor på dinkelmjöl som är extra goda tillsammans med smakerna getost, honung och rosmarin. Passar även utmärkt att servera till brunch, förrätt eller vickning
Ingredienser
| 100 g | |
|
Siktat dinkelmjöl
|
3½ dl |
|
Bakpulver
|
2 tsk |
|
Salt
|
½ tsk |
| 4½ dl | |
|
Ägg
|
2 |
Getostkräm:
|
Falbygdens® Getost
|
50 g |
|---|---|
| 2 dl | |
|
Torkad rosmarin
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Flytande honung
|
4 tsk |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
270 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2 g |
| Protein: | 10,2 % | 6,8 g |
| Fett: | 61,6 % | 18,8 g |
| Kolhydrater: | 28,2 % | 18,7 g |