Våffelsmet
45 min
Brunch
Efterrätt
Förrätt
Mellanmål
•
&format=webp)
Här är ett enkelt och bra grundrecept på klassisk våffelsmet. Gör gärna våffelsmeten ett par timmar i förväg och ställ kallt för att svälla. Späd med lite mer mjölk om den blir för tjock. Våfflor är lika gott att äta med söta som med salta tillbehör - välj det som lockar mest!
Ingredienser
100 g | |
Vetemjöl
|
3½ dl |
Bakpulver
|
2 tsk |
Ägg
|
2 |
4 dl |
Till servering:
2 dl | |
Sylt
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Våffelsmeten kan göras ett par timmar i förväg. Späd med lite mer mjölk om den blir för tjock.
Näringsvärden, per st
Energi:
325 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 7,8 % | 6,2 g |
Fett: | 63,9 % | 23,5 g |
Kolhydrater: | 28,3 % | 22,6 g |

