Uppochnerkaka

Uppochnerkaka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(41 st)

1 tim

En saftig och snygg kaka och oslagbar smak av brynt smör. Tål du inte hasselnötter går det fint att byta ut mot mandelmjöl istället.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 port

Karamell:

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Bryn smöret och låt svalna. Blanda socker, hasselnötsmjöl, vetemjöl och bakpulver i en bunke. Vispa ägg och äggulor lätt. Häll äggvispet och det brynta smöret i de torra ingredienserna, rör till en jämn smet. Skär bort skalet på apelsinen och skär i tunna skivor. Smält rårörsockret i en kastrull och låt smälta och bli gyllenbrunt. Dra av från värmen och rör i smöret. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll det smälta sockret i formen och fördela apelsinskivorna i det smälta sockret. Häll smeten över apelsinerna. Baka i mitten av ugnen ca 25 min tills kakan är klar. Låt kallna och vänd upp kakan på ett fat. Vispa grädden och servera till kakan.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 425 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem