Uppochnerkaka

Uppochnerkaka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(43 st)

1 tim

En saftig och snygg kaka och oslagbar smak av brynt smör. Tål du inte hasselnötter går det fint att byta ut mot mandelmjöl istället.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Karamell:

Till servering:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Bryn smöret och låt svalna. Skär bort skalet på apelsinen. Skär apelsinen i tunna skivor.
  3. Blanda socker, hasselnötsmjöl, vetemjöl och bakpulver i en bunke. Vispa ägg och äggulor lätt.
  4. Blanda äggvispet och det brynta smöret med de torra ingredienserna, rör till en jämn smet.
  5. Smält rårörsockret i en kastrull och låt det bli gyllenbrunt. Dra av från värmen och rör i smöret.
  6. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll det smälta sockret i formen och fördela apelsinskivorna i sockret.
  7. Häll smeten över apelsinerna. Baka i mitten av ugnen ca 25 min. Låt kallna och vänd upp kakan på ett fat.
  8. Vispa grädden och servera till kakan.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 425 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag