Uppochnerkaka

Uppochnerkaka

1 tim Efterrätt
En saftig och snygg kaka och oslagbar smak av brynt smör. Tål du inte hasselnötter går det fint att byta ut mot mandelmjöl istället.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/uppochnerkaka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Bryn smöret och låt svalna. Skär bort skalet på apelsinen. Skär apelsinen i tunna skivor.
  • Blanda socker, hasselnötsmjöl, vetemjöl och bakpulver i en bunke. Vispa ägg och äggulor lätt.
  • Blanda äggvispet och det brynta smöret med de torra ingredienserna, rör till en jämn smet.
  • Smält rårörsockret i en kastrull och låt det bli gyllenbrunt. Dra av från värmen och rör i smöret.
  • Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll det smälta sockret i formen och fördela apelsinskivorna i sockret.
  • Häll smeten över apelsinerna. Baka i mitten av ugnen ca 25 min. Låt kallna och vänd upp kakan på ett fat.
  • Vispa grädden och servera till kakan.
Klart!
Energi:

425 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 31 g

Ingredienser

150 g
Apelsin
1
Strösocker
2 dl
Hasselnötsmjöl
1½ dl
Vetemjöl
1 dl
Bakpulver
1 tsk
Ägg
2
Äggulor
2
Karamell:
Rårörsocker
1 dl
50 g
Till servering:
3 dl