Ugnsstekt paprikakorv

25 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Ugnsstekt paprikakorv

Ugnsstekt falukorv är en klassiker som går att variera med de grönsaker du tycker bäst om.

Ingredienser

Falukorv
400 g
Paprikor i olika färger
2
2 dl
2 dl
Pastasnäckor
300 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skär djupa skåror i korven, lägg den i en ugnssäker form. Dela paprikorna och ta bort kärnorna. Skär dem i stora bitar.
  • Lägg en paprikabit i varje skåra och resterande runt korven i formen. Häll i såsen bredvid korven och strö över osten. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och servera till korven.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

650 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 25 g
Kolhydrater: 65 g
Fett: 31 g
https://www.arla.se/recept/ugnsstekt-paprikakorv/