Ugnsstekt lammbringa med rostade morötter och rosmarin
2 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Härlig lammbringa som blir smältande mör och får ett krispigt skinn när den långlagas i ugnen. Dessutom får du en smakrik örtsky på köpet. Receptet är skapat av Tommy Myllymäki, Årets kock 2007.
Ingredienser
|
Lammbringa, ca 1 kg
|
1 |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Hackad färsk rosmarin
|
3 msk |
|
Köttbuljong
|
3 dl |
|
Lagerblad
|
2 |
|
Färsk rosmarin
|
2 kvistar |
Potatispuré
|
Mjölig potatis
|
750 g |
|---|---|
| 1 dl | |
| 1 dl | |
| 50 g | |
|
Salt och peppar
|
Rostade morötter:
|
Morot, gärna olika färger
|
600 g |
|---|---|
|
Svarta oliver
|
3 dl |
|
Hackad färsk rosmarin
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Låt gärna de stekta morötterna rostas i ugnen bredvid köttet de sista 10 minuterna.
Näringsvärden, per port
Energi:
460 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,5 g |
| Protein: | 5,8 % | 6,6 g |
| Fett: | 55 % | 28,6 g |
| Kolhydrater: | 39,2 % | 44,4 g |