Matig ugnspannkaka med potatis

50 min
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt Lunch Matlåda Middag Varmrätt
Matig ugnspannkaka med potatis

En nyttigare ugnspannkaka med dinkelmjöl, KESO® Cottage cheese och riven potatis i smeten. Servera gärna ugnspannkakan med rårörda lingon.

Ingredienser

5 dl
Siktat dinkelmjöl
2 dl
Salt
1 tsk
Ägg
3
250 g
Potatis
500 g
25 g

Tillbehör:

Rårörda lingon
1 dl
Finstrimlad vitkål
250 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Vispa ihop hälften av mjölken med mjöl och salt till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken, ägg och 1 dl cottage cheese.
  • Skala och grovriv potatisen. Rör ner den i smeten.
  • Lägg smöret i en långpanna 30x40 cm. Låt smälta i ugnen. Häll smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen 30–35 min.
  • Servera med resterande cottage cheese, rårörda lingon och råkostsallad.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

489 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 7,3 g
Protein: 19,9 % 24 g
Fett: 30 % 16,6 g
Kolhydrater: 50,1 % 60,2 g
https://www.arla.se/recept/ugnspannkaka-med-potatis/