Ugnspannkaka med jordärtskockor

50 min Huvudrätt Lunch Middag
Ugnspannkaka med jordärtskockor

Ugnspannkaka med skivad jordärtskocka, bacon och salladslök blir matig och god. Supergott med lingonsylt till ugnspannkakan!

Visa den {klassiska} varianten

Ingredienser

Jordärtskocka
400 g
Bacon
140 g
Salladslökar
4
2 msk
Vetemjöl
2½ dl
6 dl
Ägg
3
Salt
½ tsk
Lingonsylt
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft. Skala och skiva jordärtskockorna och strimla baconet. Dela salladslöken i bitar.
  • Ringla smör-&rapsolja i en långpanna. Lägg i bacon och grönsaker. Stek i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, ägg och salt.
  • Häll smeten i långpannan. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.
  • Servera medlingonsylt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

552 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4 g
Protein: 14,9 % 20,2 g
Fett: 43,4 % 27,1 g
Kolhydrater: 41,7 % 56,7 g
https://www.arla.se/recept/ugnspannkaka-med-jordartskockor/