Ugnsbakade päron
30 min
Efterrätt
•
Bjud på ugnsbakade päron serverade med en klick smetana. Muscovadosockrets speciella karaktär ihop med kardemumma ger päronen en underbar smak.
Ingredienser
|
Päron
|
4 |
|---|---|
|
Äppeljuice
|
½ dl |
| 25 g | |
|
Hasselnötter
|
½ dl |
|
Vaniljstång
|
1 |
|
Citron
|
rivet skal av 1 |
|
Kardemummakärnor
|
1 tsk |
|
Muscovadosocker
|
½ dl |
Till servering:
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Äppeljuice kan bytas ut mot päronkonjak.
Näringsvärden, per port
Energi:
441 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,5 g |
| Protein: | 2,8 % | 3 g |
| Fett: | 65 % | 32,4 g |
| Kolhydrater: | 32,2 % | 34,9 g |