Ugnsbakade päron

30 min Efterrätt
Ugnsbakade päron

Bjud på ugnsbakade päron serverade med en klick smetana. Muscovadosockrets speciella karaktär ihop med kardemumma ger päronen en underbar smak.

Ingredienser

Päron
4
Äppeljuice
½ dl
25 g
Hasselnötter
½ dl
Vaniljstång
1
Citron
rivet skal av 1
Kardemummakärnor
1 tsk
Muscovadosocker
½ dl

Till servering:

2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Skala och halvera päronen, låt gärna kvistarna sitta kvar.
  • Lägg päronhalvorna i en ugnssäker form, ringla över äppeljuice. Hyvla över smöret på päronen.
  • Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna. Stöt kardemumman grovt i en mortel. Tillsätt vaniljfrön och socker, stöt ihop lätt.
  • Grovhacka nötterna. Fördela nötter och citronskal på och runt päronen. Strö över sockerblandningen.
  • Baka i mitten av ugnen 7-10 min.
  • Servera ugnsbakade päron med smetana.
Klart!

Äppeljuice kan bytas ut mot päronkonjak.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

Energi:

255 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 18 g
https://www.arla.se/recept/ugnsbakade-muscovadoparon/