Ugnsbakade päron
30 min
Efterrätt
•

Bjud på ugnsbakade päron serverade med en klick smetana. Muscovadosockrets speciella karaktär ihop med kardemumma ger päronen en underbar smak.
Ingredienser
Päron
|
4 |
---|---|
Äppeljuice
|
½ dl |
25 g | |
Hasselnötter
|
½ dl |
Vaniljstång
|
1 |
Citron
|
rivet skal av 1 |
Kardemummakärnor
|
1 tsk |
Muscovadosocker
|
½ dl |
Till servering:
2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Äppeljuice kan bytas ut mot päronkonjak.
Näringsvärden, per port
Energi:
441 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 7,5 g |
Protein: | 2,8 % | 3 g |
Fett: | 65 % | 32,4 g |
Kolhydrater: | 32,2 % | 34,9 g |

