Ugnsbakade kvargplättar med skinka

30 min Frukost Lunch
Ugnsbakade kvargplättar med skinka

Powerplättar till frukost med massa protein håller dig igång fram till lunch.

Ingredienser

Ägg
4
250 g
½ dl
Salt
½ tsk
Skinka
120 g
Cocktailtomater
250 g
Olja
1 msk
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Dela äggen i gulor och vitor. Lägg gulorna i en bunke och vitorna i en annan.
  • Tillsätt kvarg, cottage cheese och salt till äggulorna och vispa samman. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner i kvargsmeten.
  • Strimla skinkan.
  • Klicka ut 12 plättar på plåtar med bakplåtspapper. Fördela den strimlade skinkan på plättarna.
  • Baka i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Halvera tomaterna, ringla på olja och strö över svartpeppar. Servera tillsammans med plättarna.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

81 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,3 g
Protein: 34,8 % 6,9 g
Fett: 58,1 % 5,3 g
Kolhydrater: 7,1 % 1,4 g
https://www.arla.se/recept/ugnsbakade-kvargplattar-med-skinka/