Potatisplättar
45 min
Huvudrätt
Lunch
•
&format=jpg)
Klassiska potatisplättar serverade med rårörda lingon, krispigt bacon och cottage cheese. Det är ett utmärkt sätt att ta tillvara på kokt potatis som blivit över. Bara att grovriva potatisarna och blanda ner i en pannkakssmet. Gott, krispigt och lätt att laga!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Vetemjöl
|
3 dl |
---|---|
6 dl | |
Ägg
|
3 |
Salt
|
½ tsk |
Potatisar, kokta kalla
|
4 |
2+ 2 msk |
Till servering:
250 g | |
Rårörda lingon
|
1 dl |
Bacon
|
ev. 120 g |
Inkluderad
Gör så här
Serveringsförslag:
Näringsvärden, per port exkl. bacon
Energi:
591 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 24 g |
Kolhydrater: | 67 g |
Fett: | 24 g |

