Risplättar med falukorv
Budget

Risplättar med falukorv

Huvudrätt
Ett smart sätt att använda ris som blivit över, där majs och koriander gör dem ännu godare. En bra utflyktsrätt. Stek plättarna färdiga hemma och grilla korven ute.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen om ni inte redan har ris över. Låt kallna.
  • Vispa ihop grädde, mjöl och ägg. Blanda ner ris, majs och koriander. Salta och peppra.
  • Stek plättarna i smör i plättlagg eller stekpanna, ca 2 min på varje sida.
  • Stek falukorven på medelvärme ca 2 min på varje sida.
Klart!
Tips:

5 dl kokt ris är ca 2 dl okokt ris.

Energi:

655 kcal

Protein: 26 g
Kolhydrater: 48 g
Fett: 40 g

Ingredienser

Ris (5 dl kokt)
ca 2 dl
1 dl
Vetemjöl
2 msk
Ägg
2
Majskorn
2 dl
Hackad färsk koriander
1 dl
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Falukorv
600 g