Risplättar med falukorv

Risplättar med falukorv

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(21 st)

Ett smart sätt att använda ris som blivit över, där majs och koriander gör dem ännu godare. En bra utflyktsrätt. Stek plättarna färdiga hemma och grilla korven ute.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g falukorv

Gör så här

Gör så här

Vispa ihop grädde, mjöl och ägg. Blanda ner ris, majs och koriander. Salta och peppra. Stek plättarna i smör i plättlagg eller stekpanna, ca 2 min på varje sida. Stek falukorven på medelvärme ca 2 min på varje sida.

Tips:

5 dl kokt ris är ca 2 dl okokt ris.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 655 kcal
  • Protein: 26 g
  • Kolhydrater: 48 g
  • Fett: 40 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag