Risplättar med falukorv

Risplättar med falukorv

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(21 st)

Ett smart sätt att använda ris som blivit över, där majs och koriander gör dem ännu godare. En bra utflyktsrätt. Stek plättarna färdiga hemma och grilla korven ute.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g falukorv

Gör så här

Gör så här

Vispa ihop grädde, mjöl och ägg. Blanda ner ris, majs och koriander. Salta och peppra. Stek plättarna i smör i plättlagg eller stekpanna, ca 2 min på varje sida. Stek falukorven på medelvärme ca 2 min på varje sida.

Tips:

5 dl kokt ris är ca 2 dl okokt ris.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 655 kcal
  • Protein: 26 g
  • Kolhydrater: 48 g
  • Fett: 40 g

Skriv ut

Källa: